Υλικά για ροστό κατσαρόλας

1 κιλό κρέας, από μπούτι, πλυμένο και στραγγισμένο
3-4 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για ροστό κατσαρόλας

  • Ανοίγουμε τρύπες με το μαχαίρι στο κρέας και μπήγουμε κομματάκια από σκόρδο τα οποία έχουμε βουτήξει σε αλάτι.
  • Αλατίζουμε το κρέας και στη συνέχεια το αλείφουμε με λάδι.
  • Απλώνουμε τα πιπέρια σε μια επιφάνεια και ρολάρουμε το κρέας μας από πάνω ώστε να πάει παντού πιέζοντας λιγάκι.
  • Σε μια κατσαρόλα περίπου στο ίδιο μέγεθος με το κρέας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
  • Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να σιγοβράσει 4-5 λεπτά γυρίζοντάς το για να τραβήξει το κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο που να σκεπάσει το κρέας.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
  • Φροντίζουμε πάντα να έχει ζουμάκι.
  • Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή βραστές.