Υλικά για αρνάκι βλάχικο από τη Βέροια

  • 1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 3 κιλά)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, λεμόνι
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 240 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ρύζι
  • 150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ. (8 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι

Συνταγή για αρνάκι βλάχικο από τη Βέροια

  • Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε προσθέτοντας ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να μαλακώσει.
  • Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και το απλώνετε σε ένα μικρό ταψί.
  • Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αυγό και το Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις και περιχύνετε το αρνάκι.
  • Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το ρύζι με το ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο - λίγο νερό μέχρι να βράσει το ρύζι.
  • Προσθέτετε την κανέλα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και ανακατεύετε.
  • Σερβίρετε το αρνάκι, γαρνίροντας το με το ρύζι.