Υλικά για τις κρέπες με μήλο και κανέλα 

αλεύρι περίπου 3 κούπες
3 κούπες γάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
1 αυγό
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση

4 μήλα κόκκινα
2 μήλα πράσινα
⅔ φλιτζ. μαργαρίνη
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 σφηνοπότηρο μπράντι
1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Συνταγή για κρέπες με μήλο και κανέλλα

  • Αρχικά φτιάχνουμε τη γέμιση για τις κρέπες.
  • Καθαρίζουμε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα.
  • Τα κόβουμε σε κυβάκια ή τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το μπράντυ για περίπου μία ώρα.
  • Λιώνουμε σε τηγάνι τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Στραγγίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να γίνουν όλα ένα μείγμα.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια, τα προσθέτουμε και αυτά και ανακατεύουμε.
  • Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του χυλού για τις κρέπες.
  • Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  • Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  • Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα.
  • Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε τρίγωνο ή πούρο.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.