Υλικά για ρολάκια μήλου με ψωμί του τοστ

10 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
1 μήλο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/4 κ.σ. κανέλα + 1/2 κ.σ. κανέλα
2 κ.γ. μαργαρίνη ή βούτυρο
32 gr. ζάχαρη
60 gr. τυρί κρέμα
1 αυγό
20 ml. φρέσκο γάλα

Συνταγή για ρολάκια μήλου με ψωμί του τοστ

  • Αρχικά, καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Στο μείγμα του μήλου προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1/4 κουταλιά της σούπας κανέλα.
  • Τέλος, σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο και σωτάρουμε το μήλο για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια φέτα ψωμί και με τη βοήθεια ενός πλάστη τη λεπταίνουμε.
  • Αλείφουμε τη φέτα με το τυρί κρέμα και βάζουμε μια μικρή ποσότητα (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) απ΄το μήλο και ρολάρουμε.
  • Προσέχουμε να κλείσει καλά στην άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα του μήλου.
  • Έπειτα «χτυπάμε» το αυγό με το γάλα και «περνάμε» ένα ένα τα ρολάκια, τα οποία στη συνέχεια τηγανίζουμε σε σκεύος που έχουμε πριν βάλει το βούτυρο.
  • Τηγανίζουμε τα ρολάκια μας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε ένα μείγμα από 32 gr. ζάχαρη και μισή κουταλιά της σούπας κανέλα και αμέσως μετά το τηγάνι περνάμε καθένα ρολάκι απ΄το μείγμα αυτό.