Υλικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα
1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σουσάμι και αμυγδαλόψιχα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός το ταχίνι, το λάδι, το μέλι, το πορτοκάλι, το κρασί, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη σόδα. Προσθέτουμε και τα στερεά υλικά με το μπέικιν πάουντερ.

Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις κυλάμε στο σουσάμι με την αμυγδαλόψιχα, δίνουμε στρόγγυλο σχήμα και βάζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα 20-25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων.