Υλικά

1 φλ. τσ. πατατάλευρο
1 φλ. τσ. αλεύρι από καστανό ρύζι
2/3 φλ. τσ. αλεύρι από φαγόπυρο
2/3 φλ. τσ. καλαμποκάλευρο
2 πρέζες αλάτι
15 γρ. μαγιά νωπή
1 φλ. τσ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα αλεύρια μαζί με το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε καλά τη μαγιά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αλεύρια στο νερό όπιυ διαλύσαμε τη μαγιά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. το μείγμα πρέπει να έχει την υφή μαλακού γιαουρτιού. Αν δεν την έχει, προσθέτουμε άλλο λίγο νερό. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μια βαμβακερή πετσέτα για μια ώρα. Κατόπιν το αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα, το ξανασκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί γαι 25′. Θα πρέπει να φουσκώσει κατα 1 με 2 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς. Βάζουμε το ψωμί, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30′. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε.