Ύλικά

2,5 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γλυκού μαγιά
1,5 κούπα ζεστό νερό
1 κ. γλυκού μέλι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας χυμός πορτοκάλι
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού λιναρόσπορο
1 κ. γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χειρός ανακατέψτε για 10 λεπτά τη μαγιά, το νερό και το μέλι. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τον χυμό και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.

Ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια ζύμη που να μην κολλάει. Περιμένετε για μια έως μιάμιση ώρα να φουσκώσει.
Ζυμώνετε για 3 λεπτά σε μπάλα και περιμένετε για μισή ώρα ακόμα. 

Τώρα μπορείτε να ψήσετε σε βουτυρωμένο ταψί, για μια ώρα περίπου.