Υλικά

¼ φλιτζ. βούτυρο
½ φλιτζ. μέλι
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
¼ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
1-2 κ. σούπας φυστικοβούτυρο
1 χούφτα αποξηραμένα φρούτα ή/και ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει και να παίρνει ένα ωραίο πορτοκαλί χρώμα, το αφήνουμε 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό στη φωτιά και το αποσύρουμε.

Προσθέτουμε τη βανίλια, τη βρώμη,το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα. Προθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και/ή τα αποξηραμένα φρούτα και με ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού μέχρι να γίνει λείο και να δημιουργηθεί μια επίπεδη επιφάνεια.

Ρίχνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας, πιέζουμε ώστε να κολλήσουν και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, τοποθετούμε την μπάρα δημητριακών σε ένα ξύλο κοπής και την κόβουμε σε 12 ίσες ατομικές μερίδες. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.