Υλικά

400γρ χουρμάδες (340γρ χωρίς τα κουκούτσια)
Χυμός από 2 πορτοκάλια
2 φλούδες πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
2 κ.σ. κακάο
½ φλυτζανιού νιφάδες βρώμης
1 φλυτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
¼ κ.γλ. κανέλα

Για την επικάλυψη
Τρίμμα καρύδας
Σοκολάτα κουβερτούρα (μαύρη, λευκή, γάλακτος, ο, τι μας αρέσει!)
Ξηροί καρποί
Τρούφα

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το χυμό των πορτοκαλιών, τις φλούδες και το ξύλο κανέλας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-7 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν και να ανακατευτούν τα αρώματα.

Αποσύρουμε και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν. Βγάζουμε την κανέλα και μεταφέρουμε το υπόλοιπο μίγμα στο multi μαζί με το χυμό και τις φλούδες των πορτοκαλιών. Πολτοποιούμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ, ενώ προσθέτουμε στη συνέχεια το κακάο, τη βρώμη, την καρυδόψιχα, την κανέλα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο. Αφού περάσει περίπου 1 ώρα, βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε 20 τρουφάκια. Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα ή απλώς να τα κυλήσουμε σε καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.