Υλικά

3 τριμμένα καρότα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κούπες τσαγιού ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
λίγη παρμεζάνα
4 κούπες βραστό νερό

Εκτέλεση


Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το καρότο και τα σβήνετε με λίγο κρασί. Περιμένετε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτετε τέσσερις κούπες βραστό νερό, ρίχνετε το ρύζι, το αλάτι ,το πιπέρι και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για είκοσι περίπου λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά.

Τα μυστικά


-Στο ριζότο είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα. Οτιδήποτε άλλο πιθανότατα να μην φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά μάλλον μία κακή εκδοχή του.

-Όταν στο ριζότο προσθέτουμε ζωμό, καλό είναι να έχουμε στα υπόψη πως πρέπει να είναι ζεστός και σε καμία περίπτωση χλιαρός ή κρύος. Κάνει μέγάλη διαφορά, θα το εντοπίσετε στο μαγείρεμα.

-Το ριζότο φτιάχνεται σε μέτριου μεγέθους κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μεγάλες κατσαρόλες ή ρηχά τηγάνια.

-Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς το ριζότο με ξύλινη κουτάλα καθ’ όλη την διάρκεια του μαγειρέματος.