Υλικά για ριζότο κοτόπουλου

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 2½ φλ. του τσαγιού ρύζι αρμπόριο
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. του τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ή αρακάς
  • 1/2 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλ. του τσαγιού νερό
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για ριζότο κοτόπουλου


  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε τους κύβους από το κοτόπουλο και τους σοτάρουμε από όλες τις μεριές να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι.
  • Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό (που έχουμε διαλύσει σε ζεστό νερό).
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λευκό κρασί και λίγο ακόμη από τον ζωμό.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, ρίχνουμε λίγο ζωμό ανακατεύουμε να απορροφηθεί και ξανά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά και το ρύζι να έχει βράσει.
  • Το δοκιμάζουμε κι αν δεν είναι βρασμένο και απαλό, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη και ανακατεύουμε να το «πιεί». (Το ριζότο πρέπει να είναι ελαφρώς al dente, αλλά και πάλι είναι θέμα γούστου).
  • Λίγο πριν τελειώσουμε, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για να μην λιώσουν ή αν βάλουμε αρακά κατεψυγμένο, τον ρίχνουμε με την τελευταία δόση ζωμού.
  • Το σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.