Υλικά

300 γρ. ρύζι για ριζότο
1600 ml ζωμό κοτόπουλου
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 1/2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και το ριζότο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά. Σβήνεις με το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
Προσθέτεις σιγά σιγά το ζωμό και ανακατεύεις συνεχώς.

Αφήνεις το ριζότο να βράσει για 20 περίπου λεπτά μέχρι να χυλώσει και το απομακρύνεις από την εστία
Προσθέτεις το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύεις ώστε να ομογενοποιηθούν. Σερβίρεις απλώνοντας μαϊντανό και πιπέρι.