Υλικά


450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουτάκι (330ml) μπύρα τύπου Pilsner

Για τη γεύση Φέτα & Λιαστή Ντομάτα
150 γρ Φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια
100 γρ λιαστή ντομάτα, καλά στραγγισμένη και σκουπισμένη από τα λάδια, χοντροκομμένη (ζυγίζουμε μετά την προετοιμασία)
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C στον αέρα (180C αντιστάσεις) και στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι (25 x 12 εκ.) με λαδόκολλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μπύρα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μη φαίνεται το αλεύρι.

Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και τη φέτα και ανακατεύουμε όσο απαλά μπορούμε για να μην διαλυθεί εντελώς η φέτα. Το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια (με τα δάχτυλα είναι πιο εύκολο), και ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά. Μπήγουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι στο κέντρο και αν βγει στεγνό ή με λίγα στεγνά ψίχουλα το ψωμάκι μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε στη φόρμα για 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε ζεστό ή το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.