Υλικά

1 κιλό χταποδάκι
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
20 πατάτες μικρές
1 πιπεριά πράσινη
8 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 φύλλο δάφνης
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι

Για τη σος
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο 
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
πιπέρι

Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε καλά μια αντικολλητική κατσαρόλα και βάζουμε το χταπόδι με λίγο αλάτι χωρίς άλλα υγρά. Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά.

Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Με ένα σύρμα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σος. Βάζουμε τις κομμένες σε κύβους πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το χταπόδι ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τις ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, το μαϊντανό και τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένα και περιχύνουμε με τη σος. Τέλος, πασπαλίζουμε λίγο πιπέρι.