Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες, λαιμού ή με κόκαλο

Για τη μαρινάδα
2/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κ.γ. φύλλα θυμαριού ψιλοκομμένα ή ξερά, τριμμένα
2 κ.γ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα ή ξερά, τριμμένα
3 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ακέρωτο
1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση


Αρχικά φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Στο μπολ με τη σάλτσα τοποθετούμε τις μπριζόλες και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 5 ώρες. Στραγγίζουμε και ψήνουμε τις μπριζόλες στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, για 10-12 λεπτά από κάθε πλευρά.