Υλικά για Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια

  • 500 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο, αποξηραμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 300 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, 
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, κομμένα

Συνταγή για Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια

  • Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες 1-1,5 εκ.
  • Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα φαγητού βάζουμε το αλεύρι και το δεντρολίβανο, προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το χοιρινό και ανακινούμε τη σακούλα, μέχρι το κρέας να επικαλυφθεί καλά.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το χοιρινό και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι.
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Πασπαλίζουμε με το σκόρδο και επιστρέφουμε το χοιρινό στο τηγάνι μαζί με όσο αλεύρι έχει μείνει στη σακούλα.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και βράζουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 περίπου λεπτά ή μέχρις ότου να μαγειρευτεί το κρέας.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε το κρέας με τα μανιτάρια.