Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
patatosalata1
Γεύσεις

Πατατοσαλάτα με βραστά αβγά και τόνο

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή

Υλικά

500 γρ. πατάτες
5 βρασμένα αβγά κομμένα στα τέσσερα
1 ½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουτί τόνο στραγγισμένο και χωρισμένο σε μικρά κομμάτια με το πιρούνι
1 φλ. μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:
2 κ.σ. το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι + 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε 4 φλ. νερό με 1 κ.σ. αλάτι να πάρει βράση και βράζουμε τις πατάτες. Πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με ένα μυτερό μαχαίρι αλλά να μη λιώσουν. Τις μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά και να κρυώσουν. Τις βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

Τις προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον τόνο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα 2/3 της μαγιονέζας. Ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι να μη διαλυθούν τα υλικά. Αραδιάζουμε στην επιφάνεια τα κομμένα βραστά αβγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και πάλι ελαφρά. Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με το μείγμα κρεμμυδάκι - άνηθος - ξύσμα λεμονιού.