Υλικά


2 φλιτζάνια ταχίνι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι μπράντι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη μέσα στο μπράντι
3 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι σταφίδες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση


Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί. Σε μια μεγάλη γαβάθα αναμείξτε το ταχίνι και τη ζάχαρη. Προσθέστε σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού και το μπράντι, μετά το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά τα υλικά. Προσθέστε τις σταφίδες και τα καρύδια, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Ψήστε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό, πασπαλίστε με άχνη και κανέλα. Κόψτε σε τετράγωνα ή διαγώνια κομμάτια.