Λάμπρος Καλαρρύτης "Εμείς οι Έλληνες"
Λάμπρος Καλαρρύτης "Εμείς οι Έλληνες" Λάμπρος Καλαρρύτης
milopita-sintagi-apple-pie-1280x960
Γεύσεις

Η πιο απλή και εύκολη μηλόπιτα

Αφράτη και μοσχομυριστή, η μηλόπιτα είναι το ιδανικό γλύκισμα για κάθε ώρα της ημέρας

Υλικά 
3 κ.σ. ζάχαρη
Κανέλα
Μήλα (ανάλογα με το ταψί μας)
Χυμό από 1 πορτοκάλι
3 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μισή κούπα ζάχαρη
1-2 κούπες αλεύρι (όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση 
Αρχικά, κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε μία στρώση μήλα. Στην συνέχεια, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Χτυπάμε σ' ένα μίξερ το πορτοκάλι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλεύρι.

Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε για 30 λεπτά, στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τέλος μόλις ψηθεί, βγάζουμε την πίτα από το ταψί αναποδογυρίζοντάς τη, ώστε να είναι τα μήλα από πάνω.

Η μηλόπιτα είναι έτοιμη.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα