Υλικά για μηλόπιτα στο τηγάνι 

  • 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το μίγμα
  • 150 γραμμ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένο)
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα
  • Καρύδια (προαιρετικά)

Συνταγή για μηλόπιτα στο τηγάνι 

  • Στο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα και, αφού λιώσει, βάζετε τα μήλα να μαλακώσουν για 5’.
  • Σε μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη, τα αβγά και το γάλα, προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταία το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύετε μέχρι γίνει πηχτός χυλός.
  • Τον ρίχνετε προσεχτικά πάνω στα μήλα και σκεπάζετε το τηγάνι.
  • Αφήνετε 10-15’ να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια γυρνάτε από την άλλη πλευρά.
  • Για το σερβίρισμα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και προαιρετικά καρύδια.
  • Σερβίρετε τη μηλόπιτα στο τηγάνι τόσο ζεστή, όσο και κρύα.