Κάνοντας μια ωραία βόλτα στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μια Τουρκάλα που έφτιαχνε ένα υπέροχο ψωμί, το ζήλεψα, ήταν πανεύκολο και το αποτέλεσμα μοναδικό.

Μια και δυο το έφτιαξα κι εγω, ο τρόπος δεν έχει να κάνει με τον κλασικό τρόπο που ζυμώνουμε το ψωμί, αυτό δεν το ζυμώνουμε, απλά ανακατεύουμε τα υλικά.

Λοιπόν, θα χρειαστούμε αλεύρι 600 γραμμάρια, εγω έβαλα 250 γραμμάρια ολικής και 350 γραμμάρια κίτρινο χωριάτικο, όχι καλαμποκιού, 400 γραμμάρια νερό χλιαρό, ένα φακελάκι ξηρή μαγιά, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ένα αλάτι, επίσης ένα σφηνάκι λάδι.
Επίσης θα χρειαστούμε σκεύος με καπάκι, γάστρα, σκεπαστό πυρέξ, ακόμα και κατσαρόλα, αλλά με μεταλλικά πιασίματα για να μπαίνει στον φούρνο.

Τώρα, βάζουμε σ ένα πλαστικό λεκανάκι τα αλεύρια, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και τ ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και τελευταίο το λάδι,αμέσως μετάρίχνουμελίγολίγο το νεράκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινηκουτάλακαλάκαλάμέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να γίνει ένα κολλώδες ζυμάρι.

Σκεπάζουμε το λεκανάκι και το βάζουμε στο ψυγείο 12 ώρες, για να βολέψει, το βάζετε κατά τις δέκα το βράδυ και το πρωί στις δέκα είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Πριν βγάλετε το ζυμάρι από το ψυγείο βάλτε το σκεύος με το καπάκι του στους 200 βαθμούς να κάψει για μισή ώρα, όταν περάσει η μισή ώρα, βγάζουμε το λεκανάκι από το ψυγείο

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και βγάζουμε την ζύμη μας που έχει γίνει διπλάσια, την πατάμεελαφρά να κολλήσειστο αλεύρι και γυρνάμε τις τέσσεριςγωνίες προς τα μέσα, μετά γυρίζουμε ανάποδα και το ξανακάνουμε, όπως είναι έτσιδιπλωμένο σαν φάκελος το βάζουμε στο καυτόσκεύοςσκεπασμένο στους 200 βαθμούς για μισήώρα, μετα το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε άλλη μισήώρα στους 180 αυτή την φορά και τέλος.

Πιο όμορφο αισθητικά και πιο νόστιμοψωμί δεν έχετε ξαναφάει και χρειάστηκανπέντελεπτά για να μπει στο λεκανάκι και άλλαπέντε την επόμενη για να μπει στην γάστρα, ούτεζυμώματαούτετίποτα, απλά τέλειο!!