Υλικά
Φράουλες 2 κιλά
Ζάχαρη 2 κιλά
Λεμόνι 1/2 (μόνο τον χυμό του)

Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσανάκι. Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται όποτε είναι αναγκαίο. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη πάνω στην ξύλινη κουτάλα που ανακατεύουμε.Τότε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος. Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα αποθηκεύουμε.

Ο τρόπος που αποστειρώνουμε τα βάζα είναι ο εξής:

Τα βάζουμε ανοιχτά μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και τα ζεσταίνουμε για 3 λεπτά σε δυνατό βαθμό. Τα βγάζουμε πιάνοντας με μία καθαρή πετσέτα. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιούμε μια κατσαρόλα μεγάλη γεμάτη με νερό και τα βράζουμε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία