Γαλοπούλα φιλέτο με πορτοκάλι και μουστάρδα
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ_ΣΤΗΘΟΣ_ΜΕ_ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ_ΚΑΙ_ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Γεύσεις

Γαλοπούλα φιλέτο με πορτοκάλι και μουστάρδα

Ξεχωριστό φαγητό για μεσημέρι η και για ένα δείπνο και εν όψει των Χριστουγέννων.

Για να δούμε όμως πρώτα τι θα χρειαστούμε…θα χρειαστούμε ένα φιλέτο γαλοπούλας, αλατοπίπερο, μουστάρδα, λίγο λάδι, λίγο μέλι, δυο τρία κλαδάκια φασκόμηλου, λεμόνι, πορτοκάλι χυμό και πατάτες.

Τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που είστε.

Παίρνουμε το φιλέτο της γαλοπούλας το χτυπάμε λίγο, βάζουμε αλάτι, πιπέρι το αλείφουμε με μουστάρδα, του ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού, έναμιση γεμάτο ποτήρι και τα δυο και τα μαρινάρουμε για λίγη ώρα.

Καθαρίζω τις πατάτες χοντροκομμένες και τις βάζω μαζί με το φιλέτο που έχει μαριναριστεί στο ταψάκι που θα ψηθούν, αλατοπιπερώνω, προτιμώ το χοντροκομμένο πιπέρι και μάλιστα να είναι τρία είδη, πράσινο, μαύρο και κόκκινο, όλοι έχουμε μύλο πιπεριού στο σπίτι μας, μερικές από τις κούπες που περισσεύουν από το στύψιμο των πορτοκαλιών τις κόβω στα δυο και τις στριμώχνω μέσα στις πατάτες.

Τοποθετούμε γύρω γύρω τις πατάτες και στην μέση το φιλέτο, ρίχνουμε τον χυμό της μαρινάδας που τον έχουμε χτυπήσει στο μούλτι με το μέλι, την μουστάρδα και μισό ποτήρι λάδι, σκορπίζουμε μερικά κλαδάκια φασκόμηλου και το βάζουμε στον φούρνο να το ψήσουμε.

Δυο ώρες στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμο, να έχει ροδοκοκκινίσει και η σάλτσα να είναι μελωμένη.

Πράσινη σαλάτα, ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το…

Τα συνοδεύουμε με πουρέ, με φάβα, με ρύζι ή πατάτες του φούρνου ψημένες με λάδι και μουστάρδα.

Το ίδιο μπορεί να γίνει με χοιρινό φιλέτο η με μπριζόλα χοιρινή και είναι το ίδιο νόστιμο με η χωρίς μανιτάρια…

*Η συνταγή είναι της Μαρίας χατζηκρανιώτη.
.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα