Η Space Perspective είναι η πρώτη εταιρεία που θα αναλάβει να ταξιδεύει το επιβατικό κοινό στο Διάστημα «με οικολογικό τρόπο», όπως υπόσχεται, δηλαδή με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Το διαστημόπλοιο «Ποσειδώνας» αναπτύχθηκε για να είναι προσιτό, βιώσιμο και ασφαλές. Αποτελείται από το διαστημικό μπαλόνι, το σύστημα εφεδρικής καθόδου και την κάψουλα. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα διαστημόπλοια, όπου το επανδρωμένο διαμέρισμα αποχωρίζεται από ένα σύστημα πτήσης στη μέση της πτήσης και μεταφέρεται σε ένα άλλο σύστημα πτήσης, η κάψουλα του διαστημόπλοιου «Ποσειδώνας» παραμένει στερεωμένη στο SpaceBalloon καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, από την απογείωση έως την προσγείωση, δημιουργώντας μια ασφαλή και ήπια πτήση.



Σχεδόν 90 χιλιόμετρα

Το υψόμετρο που θα αγγίξει το σκάφος θα είναι σχεδόν τα 90 χιλιόμετρα απόστασης από την επιφάνεια της Γης. Οι ταξιδιώτες θα έχουν δύο ώρες για να δουν την καμπύλη της Γης, το απόλυτο σκοτάδι του Διαστήματος και τη λεπτή μπλε γραμμή της ατμόσφαιρας. Το σκάφος διαθέτει εννέα θέσεις: οκτώ για τους επιβάτες και μία για τον πιλότο.





Το ταξιδιωτικό πρόγραμμα MS Voyager θα αρχίσει τη λειτουργία του το νέο έτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Space Perspective έχει πουλήσει πάνω από 1.000 εισιτήρια μέχρι σήμερα. Επιπλέον, τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα για κράτηση στην τιμή των 125.000 δολαρίων, με προκαταβολή $1.000 στο SpacePerspective.com.