Πέθανε το πρωί της Τρίτης ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής. Έφυγε σε ηλικία 62 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο. Την είδηση ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου. «Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα» αποκάλυψε στη συνέχεια μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος από το 1989 ήταν συνοδοιπόρος του Βασίλη Λυριτζή, ενώ είχαν αναπτύξει και οικογενειακούς δεσμούς καθώς ήταν κουμπάροι.

Τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές & ευσυνειδησία. Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος & την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν. Συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός.

Tη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του καταξιωμένου δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης:

«Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη τον Βασίλη Λυριτζή που υπηρέτησε σε όλα του τα βήματα το δημοσιογραφικό λειτούργημα με συνέπεια, ήθος, εντιμότητα, πίστη στις ιδέες και τα ιδανικά του και με έντονο αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία. Ανήκε στη γενιά των δημοσιογράφων που με πάθος διεκδικούν την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η ευθύτητα, η αυθεντικότητα και το ιδιαίτερο χιούμορ που πάντα τον χαρακτήριζαν μένουν χαραγμένα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του φίλου και συντρόφου μου στην οικογένεια και στους οικείους του».

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετώντας τον Βασίλη Λυριτζή.

«Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος με τον οποίο έχω κάνει πολλές ουσιαστικές συζητήσεις. Λυπήθηκα πολύ για τον πρόωρο θάνατό του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.»

 Από τις Βρυξέλλες ο Δημήτρης Αβραμοπουλος δήλωσε: «Βαρύς και αξεπέραστος για την οικογένεια του και τους αγαπημενους του ο απροσδόκητος θάνατος του Βασίλη Λυριτζη. Εφυγε ένας νεος και έντιμος άνθρωπος συνεπης πάντα στις ιδεες και τις αρχες του που ασκούσε το λειτούργημα του με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Υποδειγμα για την δημοσιογραφία και την κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων.»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε: «Ο Βασίλης Λυριτζής υπήρξε ένας εξαίρετος δημοσιογράφος. Προσωπικότητα συγκροτημένη, άνθρωπος ευαίσθητος, με αρχές και αξίες, η παρουσία του οποίου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση πρέπει να αποτελεί πρότυπο. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του για τη μεγάλη απώλεια.»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή σε ανάρτησή του ανέφερε: «Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα. Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του.»

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, δήλωσε: «Μια γνώριμη ζεστή δημοσιογραφική φωνή του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης σίγησε δυστυχώς για πάντα. Οι ΑΝΕΛ εκφράζουμε τη θλίψη μας για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, που τίμησε τη δημοσιογραφία με την βαθιά καλλιέργειά του και τον σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και την τήρηση της δεοντολογίας. Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.»

Η είδηση προκάλεσε θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο με συναδέλφους του να τον αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα στα social media. Το δικό τους «αντίο» εκφράζουν και πολιτικοί.