Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής.

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου: «Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά.

«Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα» αποκάλυψε στη συνέχεια μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γνωστός δημοσιογράφος.

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Εργάστηκε στην «Αυγή» και λίγο αργότερα, το 1990, στον νεοσύστατο Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού.

Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή-Οικονόμου, βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της ΕΡΤ. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στην πρωινή ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

Συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από τον Real Fm και το Έθνος.

Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

Η πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».