Λύγισαν όλοι. Μέχρι και ο ουρανός του Διδυμότειχου δάκρυσε.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός της μητέρας από την κόρη της, που στα 21 της χρόνια την νεκροφίλησε, αβάσταχτος.

Στο πλευρό της απαρηγόρητης μάνας ο σύζυγός της, συγγενείς και φίλοι. Τίποτα όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει τον πόνο, την θλίψη και τον σπαραγμό της.

Αδύναμη η ίδια και υποβασταζόμενη από τον σύζυγό της θρηνούσε το χαμό του αγγέλου της.

«Ελένη, γύρνα πίσω»! Ο σπαραγμός της στο τελευταίο αντίο προς την κόρη της, ανατριχιαστικός. όχι μόνο για κάθε μητέρα που μπορεί να την νιώσει, αλλά και για κάθε άνθρωπο στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας απώλειας.

Την  Ελένη Τοπαλούδη από σήμερα σκέπαζε η γη του Διδυμότειχου και μαζί της θάφτηκαν τα όνειρά της για την ζωή που είχε μπροστά της. Το κάλεσμα της μητέρας της να γυρίσει πίσω, ράγιζε την σιωπή και τον βουβό πόνο όλων όσοι την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία και από σήμερα πενθούν για τον άδικο χαμό της.

Στο κενό βλέμμα της μητέρας διάβαζες τον πόνο και έβλεπες τον εφιάλτη της απώλειας του παιδιού της που δολοφονήθηκε με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο. Δεν είχε το κουράγιο, δεν ήθελε, να την αποχωριστεί. Τη σορό της 21χρονης Ελένης συνόδευσε η μπάντα του Δήμου Διδυμοτείχου, καθώς ο πατέρας της είναι αντιδήμαρχος της πόλης.

Μάλιστα, στο Διδυμότειχο έφτασε ακόμα και λεωφορείο από το χωριό της μητέρας της στις Σέρρες, προκειμένου γνωστοί της Ελένης να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Λίγο πριν γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, εκφώνησε έναν συγκινητικό επικήδειο λόγο για την αδικοχαμένη Ελένη .

«Η Ελένη ήταν η ελπίδα, οι γονείς της δεν αποχωρίζονται το παιδί τους, αλλά τη ζωή τους όπως την ήξεραν, όπως την έζησαν.

Να σημειωθεί ότι την ώρα της κηδείας έγιναν γνωστές τραγικές λεπτομέρειες του εγκλήματος με την αποκάλυψη της ομολογίας του 19χρονου Αλβανού ο οποίος κατάθεσε πώς πέταξαν στα βράχια ζωντανή την 21χρονη και ενώ τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, καθώς την είχαν χτυπήσει με σίδερο στο κεφάλι.    

«Δεν μεγάλωσα έναν δολοφόνο» δηλώνει ο πατέρα του 19χρονου Αλβανού

  Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθούσε την κηδεία της 21χρονης φοιτήτριας στο Διδυμότειχο, ο πατέρας του 19χρονου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, τονίζοντας πως ο γιος του είναι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί. «Συλλυπητήρια στην οικογένεια. Το λέω και το εννοώ. Είμαι και εγώ πατέρας και πονάω το ίδιο», ανέφερε ενώ πικραμένος δήλωσε πως δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε. «Δεν μεγάλωσα έναν δολοφόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά.