Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, Γάλλος υπήκοος, κατηγορούμενος στην Ελλάδα για υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και το σκάνδαλο της Siemens, αναζητείται καθως σήμερα το μεσημέρι κατέστρεψε το «βραχιολάκι» που έφερε από τον Νοέμβριο του 2016 και απέδρασε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σήμερα διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη. Όπως αναφερει το υπουργείο Δικαιοσύνης «ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε.

Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».