Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα στην οικία της πρέσβεως της Μεγάλης Βρετανίας, Κέιτ Σμιθ, με πρωτοβουλία του προέδρου των αποφοίτων του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Δημήτρη Ιατρίδη και του Διοικητικού Συμβουλίου. Στις ομιλίες τους η Βρετανίδα πρέσβης και ο κ. Ιατρίδης αναφέρθηκαν στους στενούς δεσμούς Ελλάδας- Ηνωμένου Βασιλείου οι οποίο καθίστανται ακόμα πιο κρίσιμοι στη ρευστή διεθνή συγκυρία που διανύουμε και εν μέσω σύνθετων καταστάσεων που ανακύπτουν στην Ευρώπη .

Στη συζήτηση που ακολούθησε η κυρία Σμιθ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί η χώρα της εν όψει του Brexit, ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν τους Βρετανούς σε αυτή την απόφαση και διαβεβαίωσε για τη διατήρηση των υψηλού επιπέδου σχέσεων με την Ελλάδα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη δυναμική και διευρυνόμενη παρουσία του ελληνικού στοιχείου  στη Βρετανία.

Ο Δημήτρης Ιατρίδης, ο οποίος υπενθύμισε τη μακρά κοινή ιστορική πορεία των δύο εθνών και  μεγάλες προσωπικότητες της Βρετανίας που πολέμησαν στην Ελληνική Επανάσταση, επισήμανε ιδιαιτέρως την ανάγκη να διαμορφωθεί στην Ελλάδα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις με ριζική αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και των άλλων ανασχετικών παραγόντων στην προσπάθεια της χώρας να εξέλθει από τη μακροχρόνια κρίση.