Ένας σπουδαίος Επιστήμων και Άνθρωπος, αποδεδειγμένος φίλος του Στρατού Ξηράς και κατ’ επέκταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τιμήθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, δια χειρός του Αρχηγού Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στη διάρκεια ειδικής σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο του ΓΕΣ.


Πρόκειται για τον Καθηγητή Ιατρικής ιατρό Λεωνίδα Παπασταματίου, ο οποίος μετά από σχετική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, έλαβε τη «Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής», που του απένειμε ο Αρχηγός ΓΕΣ, για την πολύ σημαντική δωρεά του προς το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (421 ΓΣΝΑ).


Πιο συγκεκριμένα ο Καθ. Λ. Παπασταματίου, προσέφερε στη Μνήμη της συζύγου του Ήρας Παπασταματίου, δωρεά για την εξ ολοκλήρου ανακαίνιση της πτέρυγας «5Α» του 401 ΓΣΝΑ, την οποία αφιέρωσε στους «Μαχητές του Αιγαίου». Εκτός αυτών και μέσω της ίδιας δωρεάς, εκσυγχρονίστηκε και το παθολογοανατομικό εργαστήριο του Νοσοκομείου με σύγχρονα μηχανήματα, εξοπλισμό και ιατρικά συγγράμματα, κατόπιν επιθυμίας της αείμνηστης συζύγου του.

΄


Από την πλευρά του ο τιμηθείς Καθηγητής, εξαιρετικά συγκινημένος, ευχαρίστησε για τη Διαμνημόνευση και προσέφερε στο προσωπικό του ΓΕΣ που ήταν παρόν στην τελετή, τον «Ύμνο Εις την Ελευθερία» του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, σε έναν μικρού μεγέθους καλαίσθητο τόμο, μια προσφορά – εν είδει «αντιδώρου» - που καταδεικνύει με τον καλύτερο και πλέον σαφή τρόπο, την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα γενικότερα.