Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά προβλέπονται για την Τρίτη. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα διατηρηθούν αυξημένες στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 15 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 29, και στην Κρήτη από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.