Επί μακρόν γοητευμένος από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, δηλώνει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος σε λίγες μέρες θα βρεθεί στην Αθήνα.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο Κάρολος αναφέρεται στην έναρξη του έργου της φιλανθρωπικής οργάνωσής του Prince's Trust στη χώρα μας: «Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και πολλοί Έλληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, θέλησα να βρω έναν τρόπο, έστω μικρό και περιορισμένο, για να βοηθήσω τους νέους στη χώρα να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, είτε μέσω επαγγελματικής κατάρτισης είτε στηρίζοντάς τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.»

Διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον πρωθυπουργό θα έχει κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος ο οποίος θα συνοδεύεται από την σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα βρεθεί στην Ελλάδα από τις 9 έως τις 11 Μαΐου στο πλαίσιο της οποίας θα κάνουν σειρά συναντήσεων και επισκέψεων στην Αθήνα αλλά και στην Κρήτη. Αναλυτικά το πρόγραμμα.