Η άμεση ανταπόκριση των βρετανικών υπηρεσιών τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, μετά την επίθεση των ακραίων ισλαμιστών στο κεντρικό Λονδίνο, έδειξε μια εικόνα της χώρας "στα καλύτερά της", δήλωσε σήμερα η Δούκισσα της Κορνουάλης, αφού επισκέφθηκε τους τραυματίες και το ιατρικό προσωπικό συνοδευόμενη από την σύζυγό της, τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του, Καμίλα, επισκέφθηκαν το Βασιλικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται 12 από τους τραυματίες. Πήγαν επίσης στην αίθουσα ειδικών επιχειρήσεων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που τη βραδιά της επίθεσης μετατράπηκε σε κέντρο διοίκησης των αρχών.

«Είναι η Βρετανία στα καλύτερά της, σωστά; Όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, δεν φαίνεται να υπάρχει πανικός. Όλοι κάνουν τη δουλειά τους» σχολίασε η Καμίλα μιλώντας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Όλοι ενθουσιαστήκαμε με την επίσκεψη. Οι προηγούμενες ήταν δύο δύσκολες ημέρες», είπε στο Reuters TV μια νοσοκόμα, η Γκουέν Χέντινγκ.

Η επίθεση του Σαββάτου, στην πολυσύχναστη περιοχή Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου, ήταν η τρίτη που σημειώνεται στη Βρετανία μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες. Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τους τρεις δράστες μέσα σε οκτώ λεπτά αφότου έλαβαν την πρώτη κλήση για βοήθεια.