Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) εξελέγη ο Γεώργιος Βλάχος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με πέντε νέα και οκτώ παλαιά μέλη συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του ΣΑΤΕ που προέκυψε από τις εκλογές της 28ης Μαρτίου 2018.

Αναλυτικότερα, το ΔΣ αποτελείται από τους κ.κ.: Γεώργιος Βλάχος (πρόεδρος), Ιωάννης Κράβαρης και Παναγιώτης Μαυροδάκος (αντιπρόεδροι), Ανδρέας Γερακάκης (Γενικός Γραμματέας), Δημήτριος Τσουρέκας (αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας), Εμμανουήλ Βράιλας (Ταμίας).

Μέλη του ΔΣ είναι οι: Γεώργιος Αθανασόπουλος, Ζαχαρίας Αθουσάκης, Αργύριος Καραματσούκας, Φίλιππος Αβρανάς, Γεώργιος Σμπώκος, Δημήτριος Μανδρούκας και Δημήτριος Στουραϊτης.

Από το σύνολο των παραπάνω μελών, που αντιπροσωπεύουν όλες τις τάξεις των τεχνικών εταιρειών, οκτώ προέρχονται από την Περιφέρεια και πέντε από την Αττική, γεγονός που επιβεβαιώνει την πανελλαδική διάρθρωση του Συνδέσμου.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα και στα οκτώ περιφερειακά τμήματα του ΣΑΤΕ (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Κοζάνη, Κομοτηνή, Ιωάννινα και Μυτιλήνη) με συμμετοχή του 80% περίπου των ταμειακώς ενήμερων μελών, ποσοστό που είναι το υψηλότερο των τεσσάρων τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, αποδεικνύοντας την παρατηρούμενη συσπείρωση του κατασκευαστικού κλάδου στον ΣΑΤΕ, ο οποίος αποτελεί τη μαζικότερη και αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των εργοληπτικών εταιρειών της Χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ Γεώργιος Βλάχος, δήλωσε πως το νέο ΔΣ «θα λειτουργήσει ενωτικά καθώς έχει να αντιμετωπίσει τα σωρευμένα προβλήματα του κλάδου, τα οποία επηρεάζουν το σύνολο της οικονομίας της χώρας. Κύριο μέλημα θα είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού των κατασκευαστικών επιχειρήσεων μέσω των απαιτούμενων βελτιώσεων της νομοθεσίας στον τομέα παραγωγής των δημοσίων έργων καθώς και η επίλυση οξύτατων προβλημάτων που δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα χρόνια της κρίσης.»

»Παράλληλα, θα ενισχύσει περαιτέρω τη λειτουργία του τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, έτσι ώστε, να βρίσκεται πιο κοντά και πιο αποτελεσματικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των μελών του, που στο σύνολό τους βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις».