Θα είναι αναµφισβήτητα ο γάµος της χρονιάς. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παντρεύονται στις 19 Μαΐου, αλλά λίγο πριν από τη µεγάλη ηµέρα έχουν αποφασίσει, όπως ανέφερε η βρετανική εφηµερίδα «Daily Μail», να «αποδράσουν» και να επισκεφθούν τη χώρα µας, συγκεκριµένα τη Ζάκυνθο, για µια µίνι κρουαζιέρα.

Σύµφωνα µε το σχετικό δηµοσίευµα, αν και το πλήρες πρόγραµµα των µελλονύµφων θα κρατηθεί µυστικό, το ζευγάρι αναµένεται να ταξιδέψει µε αεροπλάνο στην Κέρκυρα, τόπο γέννησης του παππού του Χάρι, πρίγκιπα Φίλιππου.

Από εκεί αναµένεται να επιβιβαστούν σε γιοτ για να ταξιδέψουν στη Ζάκυνθο και σε άλλα νησιά του Ιονίου, όπως τη Λευκάδα, που είναι ένας από τους αγαπηµένους προορισµούς του πρίγκιπα Κάρολου, πατέρα του Χάρι.

Σηµειώνεται άλλωστε ότι, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Κάρολος θα βρεθεί για πρώτη φορά επισήµως στην Ελλάδα το πρώτο δεκαήµερο του Μαΐου. Ωστόσο, για τις λεπτοµέρειες της επίσκεψης του ζευγαριού στη Ζάκυνθο τηρείται σιγή ιχθύος.

Τα δηµοσιεύµατα που «φούντωσαν» τις τελευταίες ηµέρες ήθελαν το λαµπερό ζευγάρι να έχει ήδη κάνει επαφές µε συγκεκριµένη ξενοδοχειακή µονάδα του νησιού, προκειµένου να εξασφαλίσουν µια ασφαλή διαµονή και να περάσουν όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητοι.

Το «S» επικοινώνησε µε το «Castelli Hotel», µε την υπεύθυνη του ξενοδοχείου να ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει γίνει καµία κράτηση, αλλά και καµία ενηµέρωση από εκπροσώπους του πριγκιπικού ζευγαριού.

«Εµάς δεν µας έχουν ενηµερώσει για τίποτα. ∆ιαβάσαµε απλώς την είδηση και θα ήταν χαρά µας η άφιξή τους στο νησί», µας είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το νησί είναι σε πλήρη ετοιµότητα. Ο δήµαρχος της Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, δήλωσε στο «Secret» ότι µια τέτοια επίσκεψη θα ήταν τιµή για το νησί και φυσικά θα κάνουν τα πάντα ώστε το ζευγάρι να µείνει ικανοποιηµένο από τη φιλοξενία.

«Θα ήταν τιµή µας να έρθουν ο πρίγκιπας Χάρι και η µέλλουσα σύζυγός του στο νησί µας. ∆εν έχουµε καµία παραπάνω ενηµέρωση ή λεπτοµέρειες, αλλά φαντάζοµαι ότι µόλις έρθουν θα ενηµερωθούµε», δήλωσε.

Τη χαρά του αν επιβεβαιωθεί η είδηση εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήµου Ζακύνθου Αντώνης Νικολουδάκης.

«Θα ήταν τιµή, χαρά και φυσικά τροµερή διαφήµιση για το νησί µας µια τέτοια επίσκεψη. Λόγοι ασφαλείας αλλά και πρωτοκόλλου δεν θα επέτρεπαν περαιτέρω λεπτοµέρειες να έρθουν στο φως. Το νησί µας είναι ένας προορισµός σπουδαίας οµορφιάς, µε ιδιαίτερη τοπική και αυθεντική ταυτότητα και µοναδικό πολιτισµό», ανέφερε στο «Secret».