Στο νομό Έβρου βρίσκεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος και από τον βουλευτή Αναστάσιο Δημοσχάκη. Το πρωί επισκέφθηκαν φυλάκιο στις Καστανιές, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους στρατιωτικούς που το στελεχώνουν. Εκεί υπηρετούν και οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Τα δύο στελέχη της ΝΔ επισκέφθηκαν και την οικογένεια του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

«Είχα την ευκαιρία να τους μεταφέρω τις ευχές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και να διαβεβαιώσω ότι και από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσουν οι στρατιωτικοί μας ασφαλείς στις οικογένειές τους» τόνισε.

Αργότερα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Δένδιας είπε: «Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μας, αντιμετωπίζουν την κατάσταση με γενναιότητα». Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τη γειτονική χώρα, αν και -όπως είπε- υπάρχει μια κλιμάκωση από την πλευρά της.

Στην Ορεστιάδα ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και θα ακολουθήσει συνάντηση με τους δημάρχους Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Στις 19:30 ο κ.Δένδιας θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία προς τα μέλη των ΝΟΔΕ Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.