Πτήση στα Ίμια με δύο μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 Mk.2 της 331 Μοίρας Παντός Καιρού (331 ΜΠΚ) πραγματοποίησαν σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, συμμετέχοντας έτσι στην καθημερινή εκπαίδευση της Μοίρας, πραγματοποιώντας μία κίνηση υψηλότατου συμβολισμού.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρέθηκε στην 331 ΜΠΚ, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε μονάδες όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής του με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους.

Στην 331 Μοίρα με κωδικό κλήσεως «Θησέας», την πρώτη που συγκροτήθηκε για την παραλαβή και ένταξη στο ελληνικό οπλοστάσιο των νέων τότε μαχητικών Mirage-2000EGM/BGM, ενημερώθηκε για την ημερήσια δραστηριότητα της 114 Πτέρυγος Μάχης της αεροπορικής βάσεως της Τανάγρας και εν συνεχεία συμμετείχε στην προαναφερθείσα προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση της Μοίρας, επιβαίνοντας σε διθέσιο μαχητικό Mirage 2000-5 Mk.2, σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών. O αρχηγός ΓΕΑ συμμετείχε στην πτήση επιβαίνων στο δεύτερο μαχητικό αεροσκάφος του σχηματισμού ίδιου τύπου.

Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, σε θαλάσσια περιοχή του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου, επί τόξου Εύβοιας – Καλόγερων- Ικαρίας – Λέρου – Ιμίων - Νάξου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αεροσκάφος του ναυάρχου Ε.Αποστολάκη κυβερνήτης ήταν ο υπασπιστής του επισμηναγός (Ι) Ανδρέας Ιγγλέσης, ο οποίος είναι «Μιραζάκιας» και πλήρως διαθέσιμος στον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού, ενώ στο αεροσκάφος του αντιπτεράρχου (Ι) Χρ.Χριστοδούλου ήταν ο διοικητής της 331 Μοίρας αντισμήναρχος (Ι) Αχιλλέας Αρσενίου.

Από την πτήση αυτή το ΓΕΕΘΑ δημοσιοποίησε ένα ολιγόλεπτο βίντεο όπου στο 3:11 διακρίνεται η πτήση στα Ίμια που πραγματοποιήθηκε σε ύψος 300 ποδών (περίπου 100 μέτρων).