Στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Λήμνου πέταξαν χθες ο Διοικητής της Διοικήσεως Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής USAFE/AFAFRICA) και Διοικητής των ΝΑΤΟϊκών αεροπορικών Δυνάμεων Αμερικανός Πτέραρχος Tod D. Wolters, μαζί με τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, στο πλαίσιο της πολυεθνικής αεροπορικής ασκήσεως «Ηνίοχος 2017», που ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία.

Οι δύο Αρχηγοί πέταξαν με δύο διθέσια μαχητικά αεροσκάφη F-16D Fighting Falcon Block.52+ της Πολεμικής Αεροπορίας, εξορμώντας από την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδος, που για 15 ημέρες αποτέλεσε την «Μητρική βάση» (“Mother Base”) για όλους τους ασκούμενους στην άσκηση «Ηνίοχος 2017» και κατευθύνθηκαν προς την Σκύρο, ακολούθως στην τερματική περιοχή της Λήμνου και επιστροφή στην Ανδραβίδα.

Κατά την επίσκεψή του στην Ανδραβίδα, ο Αμερικανός ΝΑΤΟϊκός Διοικητής ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα της ασκήσεως και επισκέφτηκε τον χώρο όπου είχαν καταλύσει όλες οι αποστολές και αντάλλαξε απόψεις μαζί με τους πιλότους και τους τεχνικούς από όλες τις χώρες, πάντα συνοδευόμενος από τον Έλληνα Αρχηγό.