Ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε έφοδο σε εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο, στην οποία ομιλητής είναι και ο Πρόεδρος τη Βουλής Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα, ομάδα αναρχικών έκανε έφοδο στην εκδήλωση με θέμα «Το πολιτικό μας σχέδιο με προτεραιότητα την κοινωνία και τους πολίτες» που είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 σήμερα. Οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στον χώρο και πραγματοποιούν κατάληψη, μην αφήνοντας σε κανέναν να μπει.

Μάλιστα, με μήνυμά τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σε περισσότερους να σπεύσουν για τη ματαίωση της εκδήλωσης:

«Καλούμε σε ενίσχυση της παρέμβασης που πραγματοποιείται από τις 18.00, από δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες, στον πολυχώρο Σπούτνικ, Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου στο Μεταξουργείο, τον οποίο διαχειρίζεται η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την ματαίωση ομιλίας του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση, σήμερα στις 19.00, με θέμα: «το πολιτικό μας σχέδιο με προτεραιότητα την κοινωνία και τους πολίτες». Οι ιδιαίτερες ευαισθησίες (;!) της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα κινήματα και στα ανθρώπινα δικαιώματα (sic), το θέμα της ομιλίας και η παρουσία του ανώτατου αυτού κυβερνητικού στελέχους κρίθηκαν ικανός συνδυασμός για να αποφασίσουμε τον αποκλεισμό της εισόδου με σκοπό τη ματαίωση της εκδήλωσης. Όπως οι κρατικές δυνάμεις εισβάλλουν στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα έτσι κι ο κόσμος του ακηδεμόνευτου αγώνα πηγαίνει σε κομματικά, κυβερνητικά και κρατικά εδάφη σε μια στοιχειώδη συλλογική απάντηση στην καταστολή».