Μειωμένο είδαν τον μισθό του Ιανουαρίου να τους καταβάλλεται, πέραν των γνωστών προβλέψεων του νέου νόμου 4472/2017, οι στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, καθώς σε αυτόν δεν είχε καταβληθεί το «επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητος μονάδων».

Ένα επίδομα για όσους αποδεδειγμένα εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες και τους χορηγείται ειδική αποζημίωση ύψους 2,77 ευρώ/ώρα, όπως ενημερώνει με σχετικό της έγγραφο της 29 Δεκεμβρίου 2017 την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), που το υπογράφουν ο πρόεδρός της συνταγματάρχης (ΣΔΓ) και ο γεν. γραμματέας της Λοχαγός (ΠΒ) Χρίστος Μαστρογιαννάκης.

Στο έγγραφό της αυτό η ΠΟΕΣ, μεταξύ άλλων, αφού επισημαίνει ότι «μάλλον εκ παραδρομής δεν καταβλήθηκε με τον μισθό Ιανουαρίου 2018 το ως άνω επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητος μονάδων», παρακαλεί για την «με αναδρομική (από 01.01.2017 εξ όσων γνωρίζουμε) καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και της ειδικής αποζημίωσης της εργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες, παρέμβετε για την καταβολή των υπολειπόμενων μηνών του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητος».

Σημειώνεται ότι στα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και στη Σαμοθράκη, καθώς και στο στρατιωτικό προσωπικό της ΠΑ που υπηρετεί στη ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους 100 ευρώ.

«Μέχρι και σήμερα (σ.σ. την ημέρα που γραφόταν η επιστολή) δεν είχε εισέτι εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, αν και από 1/1/2018 ο μισθός των Ελλήνων στρατιωτικών καταβάλλεται με τις προβλέψεις του νέου σχετικού νόμου, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος παραμεθορίου (μηνιαίο επίδομα ύψους 100 ευρώ), χωρίς την καταβολή του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας» σημειώνεται στη σχετική επιστολή της ΠΟΕΣ.