Οι κάτοικοι στη Μάνδρα παλεύουν καθημερινά για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που «σάρωσαν» τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρα Αττικής κατέστρεψε και την πλειοψηφία των φαρμακείων της περιοχής, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους.

Η Τζίνα Γκίνη έχει φαρμακείο στην οδό Στρατηγού Ρόκα 96, στη Μάνδρα. Άνοιξε το φαρμακείο της το 2015 γιατί εκεί είχε κενή θέση από το κράτος. Η ίδια δηλώνει ότι ξεκίνησε με πολλή αγάπη και αφοσίωση σε αυτό που κάνει.

Πριν από έναν μήνα περίπου, ο φονικός χείμαρρος στη Μάνδρα κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του. Την ημέρα εκείνη έχασε τα πάντα στο φαρμακείο - εμπόρευμα, εξοπλισμό, καλλυντικά.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια, για ζημιά που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Άρχισε να το ξαναστήνει με βοήθεια μόνο από κάποιες μικρές εταιρείες, ενώ μεγάλοι κολοσσοί έδειξαν παντελή αδιαφορία, όπως σχολιάζει η ίδια απογοητευμένη. «Από το κράτος ακόμη τίποτα», καταλήγει, ενώ ευελπιστεί να λάβει στήριξη από κρατικούς φορείς σύντομα, αφού η ίδια δεν διαθέτει άλλη ψυχική αλλά και οικονομική δύναμη.