Ο Σπύρος Κντλιαν κατάγεται από την Αρμενία. Ήρθε στη Μάνδρα μαζί με την οικογένειά του το 1990 για ένα καλύτερο αύριο.

Άνοιξε το κομμωτήριο Εlegance στην οδό Βαγγέλη Κοροπούλη 15, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς με τις πλημμύρες. Ο κ. Κντλιαν είδε μέσα σε λίγες ώρες τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να χάνονται μέσα στο χείμαρρο και τη λάσπη. Μάλιστα, λίγο καιρό πριν είχε κάνει ολική ανακαίνιση στην επιχείρησή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζημιά στο κομμωτήριο αγγίζει τις 30.000 ευρώ.

Δεν ήταν ο μόνος που είδε την περιουσία του να «πνίγεται». Την περίοδο των φονικών πλημμύρων στη Μάνδρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής, σε 390 περιπτώσεις τα συνεργεία έκαναν αντλήσεις υδάτων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα περίπου 200 ήταν καταστήματα και επαγγελματικοί χώροι όπως βιοτεχνίες ή αποθήκες και τα υπόλοιπα σπίτια που κατοικούνταν.

Ο κ. Κντλιαν όμως δεν το έβαλε κάτω. Αποφάσισε να σταθεί ξανά στα πόδια του και να σώσει την επιχείρησή του. Μιλώντας στο parapolitika.gr, δήλωσε πώς δεν εμφανίστηκε κανείς από την πολιτεία και πως ακόμη περιμένει την αποζημίωση. Σήμερα χαμογελά ξανά και ελπίζει τη νέα χρονιά να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να μην κινδυνεύσουν ξανά οι περιουσίες των πολιτών.