Η ικανοποίηση ενός παγίου αιτήματος των ιπταμένων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όχι όμως κατά το 100% αυτού, και μετά από «πιέσεις» από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για προσαρμογή της σχετικής ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, υλοποιείται με την υπογραφή του Ειδικού Διακανονισμού μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) χθες για τη δυνατότητα αποκτήσεως πτυχίων “Part-Flight Crew License” από τους ιπτάμενους χειριστές αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, «Σκοπός του Ειδικού Διακανονισμού είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων και των διαδικασιών για την αναγνώριση των γνώσεων, της εμπειρίας και των ικανοτήτων των χειριστών αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων  από την ΥΠΑ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έκδοση και απονομή πτυχίων πολιτικού τύπου βάσει κριτηρίων».

Τον Ειδικό Διακανονισμό υπέγραψαν από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ενώ από πλευράς ΥΠΑ ο διοικητής της Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, παρουσία των υπουργών Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένο και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.   Λ.Σ.Μ.