Τέσσερις αξιωματικοί – γιατροί, κυρίως του Στρατού Ξηράς, διατίθενται σε δομές του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της συνεργασίας των νοσοκομείων και των Kέντρων Yγείας του ΕΣΥ με τα στρατιωτικά νΝοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Βίτσα.

Η διάθεση του προαναφερθέντος γίνεται βάσει της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Αμύνης και Υγείας Υ4α/18421/14 Φεβ 2011 (ΦΕΚ 257/17 Φεβ 2011, τ. Β) και μετά από σχετικά αιτήματα του υπουργείου Υγείας προς το ΥΠΕΘΑ.

Όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε η διάθεση ενός αξιωματικού-γιατρού (ΥΙ) ειδικότητας καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενός άλλου συναδέλφου του ειδικότητας παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου, ενός τρίτου ειδικότητας ΩΡΛ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω και ενός τέταρτου ειδικότητας ορθοπεδικής στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του ΑΝΥΕΘΑ «Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφορά τους, συνδράμουν το υπουργείο Υγείας με την περιοδική διάθεση συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας στρατιωτικού προσωπικού, μονίμου και μη».