Τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα παρασυρόμενα από χείμαρρο στη Σύμη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους στα οχήματα. Στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού σώματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος.

Ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακολοδούκας τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή τη στιγμή το νησί είναι χωρίς ρεύμα, ενώ ανέφερε ότι άλλα 30 ΙΧ αυτοκίνητα λόγω των ορμητικών νερών έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού. «Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα» ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας για τεράστια καταστροφή.

Στο νησί της Σύμης μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα μεταβούν με σκάφος από τη Ρόδο απόψε 10 άτομα από την Πυροσβεστική της Ρόδου με αντλητικά μέσα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη Σύμη. Τα μεσάνυχτα θα αναχωρήσει πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα από τη Ρόδο για την αντιμετώπιση των ζημιών.

Στη Σύμη, επίσης, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας το πλοίο Blue Star Paros δεν κατάφερε να προσδεθεί στο λιμάνι με αποτέλεσμα να συνεχίσει την πορεία του προς τη Ρόδο.

Ακυρώσεις δρομολογίων στη Ρόδο

Στη Ρόδο η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και ματαιώσεις πτήσεων και δρομολογίων πλοίων.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» οι θυελλώδεις άνεμοι που έχουν πλήξει τα νησιά είχαν σαν αποτέλεσμα να ακυρωθεί το δρομολόγιο της εταιρείας Dodekanisos Seaways, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα το πρωί, ενώ δεν κατάφερε να προσεγγίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου  η πτήση της Aegean Airlines A720 προερχόμενη απο Θεσσαλονίκη.

Προς το παρόν δεν έχουν ακυρωθεί άλλες πτήσεις και άλλα δρομολόγια πλοίων.

Με πληροφορίες από Ροδιακή