Σε υψηλούς τόνους απάντησε στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός κι ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης. 

«Αυτή η ιστορία με τη "χολέρα" στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», υποστηρίζει το υπουργείο.

«Η πολιτική αλητεία, η χυδαιότητα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με κάθε νόμιμο τρόπο» αναφέρει η ανακοίνωση των υπουργών.

Το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο πλέον προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του, καταλήγει.

Ο κ. Πολάκης, εν τω μεταξύ, αντέδρασε άμεσα στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ με ανάρτηση του στο Facebook στην οποία επιτέθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο του σωματείου, Μιχάλη Γιαννάκο. 

«Χολέρα, πανούκλα, σφαή και τραμουντάνα σ'έχει πιάσει Γιαννάκο που χάνεις την πλειοψηφία. Ψάξε στους υπονόμους κάτω απ'το βοθροκάναλο του Φαλήρου να δεις μικρόβια και σαπρόφυτα που θα βρεις...λοιμωξιολόγε της παπαρολογίας...» ήταν το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί στον Real fm, είπε πως δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για τη χολέρα στο ΚΕΔΥ όπου θα σταλούν τα δείγματα προς εξέταση, όπως υποστηρίζουν το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του «Έλενα Βενιζέλου».«Ελπίζω και πιστεύω σήμερα ότι μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, να τα προμηθευτούν» πρόσθεσε. Ο κ. Γιαννάκος κάλεσε τη διοίκηση του «Έλενα», «να σταματήσει να παίζει κρυφτούλι» και να παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα.

Νωρίτερα σήμερα, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε πως δεν τεκμηριώνεται η εμφάνιση χολέρας στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» σύμφωνα με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα του. 

Το κέντρο, με αφορμή δημοσιεύματα που προέκυψαν από ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και σχετίζονται με την ανίχνευση δονακίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο υπόγειο του νοσοκομείου, διευκρινίζει ότι: «Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ».
 
Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ ωστόσο κλείνει επισημαίνοντας ότι αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Έλενα Βενιζέλου» τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΚΕΔΥ αναμένονται αύριο, Παρασκευή.