Η τελετή απονομής Διπλωμάτων και Διακριτικών Πτερύγων Αλεξιπτωτιστή σε 70 σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) και σε 33 σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το Σχολείο Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ).

Στην τελετή παρέστη ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσεως και υποβρύχιος καταστροφέας και ο ίδιος, ο οποίος επέδωσε τα διπλώματα και τα διακριτικά στους σπουδαστές της ΣΣΕ και της ΣΜΥ, οι οποίοι και εκτέλεσαν τα τρία από τα πέντε προβλεπόμενα άλματα με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα.

Όσοι μετά την αποφοίτησή τους από τη Σχολής τους και την ονομασία τους σε ανθυπολοχαγούς και μόνιμους λοχίες επιλέξουν να πάνε στις Ειδικές Δυνάμεις θα κάνουν ένα «φρεσκάρισμα» στην εκπαίδευσή τους και θα πραγματοποιήσουν και τα εναπομείναντα δύο άλματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναφερθέντες σπουδαστές της ΣΣΕ και της ΣΜΥ, εκπαιδεύθηκαν στη ΣΧΑΛ σε εθελοντική βάση, έχοντας διαθέσει μέρος της καλοκαιρινής τους άδειας για το σκοπό αυτό.

Λ.Σ.Μ.