Οκτώ μήνες μετά την προαγωγή και μετάθεσή της στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, η σημερινή προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς Ειρήνη Τζίβα πρόκειται να παρουσιαστεί -σύμφωνα με πληροφορίες- στα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στη νέα της θέση. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αποφασίστηκε η παραμονή της στη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς -όπως και των υπόλοιπων εισαγγελικών λειτουργών που προήχθησαν τον περασμένο Φεβρουάριο- προκειμένου εν μέσω της δικαστικής χρονιάς να μη διαταραχθεί η λειτουργία των δικαστηρίων.

Η κυρία Τζίβα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου προήχθη στον βαθμό της αντεισαγγελέως Εφετών από αυτόν της εισαγγελέως Πρωτοδικών που κατείχε και, εν συνεχεία, σε άλλη συνεδρίαση τοποθετήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας. Τότε ελήφθη η απόφαση, σύμφωνα με την ίδια ανώτατη πηγή, οι μεταθέσεις να πραγματοποιηθούν από το νέο δικαστικό έτος στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μέχρι τη μετάβασή της στην Καλαμάτα -κατά πληροφορίες στις 17 Σεπτεμβρίου- η ίδια συνεχίζει την έρευνά της για οικονομικά αδικήματα (λαθρεμπόριο και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) που είχε ως έναυσμα προανακριτικό υλικό που της διαβιβάστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στην οποία περιλαμβανόταν κατάθεση του Μάκη Γιαννουσάκη (πρωτόδικα καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη για το «Noor One») και κινήσεις λογαριασμών εταιρείας συμφερόντων του.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς Παναγιώτης Μπρακουμάτσος μελετά το υλικό που έχει συγκεντρώσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης με ερευνώμενους την κυρία Τζίβα, τον προανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, μετά τις καταγγελίες του Μ. Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις και εκβιασμούς για να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor One» τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Η έρευνα εστιάζει στα γεγονότα της 17ης Ιανουαρίου 2017 και στη βραδινή επίσκεψη της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα στις Φυλακές Αυλώνα προκειμένου να λάβει κατάθεση από τον ισοβίτη. Ενώπιον του κ. Μπρακουμάτσου έχουν κληθεί και καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων η εισαγγελέας, ο λιμενικός και ο δημοσιογράφος. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς να αποφανθεί για το εάν θα ασκήσει ποινικές διώξεις για την υπόθεση ή όχι. Στο μεταξύ, νέα αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει σε λίγες ημέρες ο Μ. Γιαννουσάκης, επικαλούμενος ότι με την παραμονή του στη φυλακή κινδυνεύει η ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του.

Πηγή: Ελευθερία του Τύπου