Σοκαριστική αναφορικά με την εμπλοκή του ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του NOOR1, τις επαφές του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και κυρίως τον εξωθεσμικό και αντισυνταγματικό τρόπο με τον οποίο φέρεται να λειτούργησε προκειμένου να στοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στην επίσκεψη της εισαγγελέως Τζίβα στις φυλακές Αυλώνας. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Μ. Γιαννουσάκης ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στην Real News, ότι σε επαφή που είχε με τον Π. Καμμένο, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, τον πληροφόρησε ότι θα τον επισκεπτόταν στις φυλακές Αυλώνας η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, προκειμένου να του πάρει κατάθεση κατάθεση σε βάρος του Β. Μαρινάκη.

Ο ιστότοπος του περιοδικού UNFOLLOW παρουσιάζει sms που έχει αποστείλει ο Μ. Γιαννουσάκης στον Πάνο Καμμένο, όπου ενημερώνει τον υπουργό ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση στοιχείων στην προϊσταμένη, ενώ θα ζητήσει και ειδική μεταγωγή. Επίσης, παρατίθεται sms χαμένης κλήσης που προέρχεται από τον αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, κατοχή του UNFOLLOW, ωστόσο, έχει περιέλθει και η αναφορά εισερχομένων κλήσεων που έκανε η αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τον αριθμό που χρησιμοποιεί ο Μ. Γιαννουσάκης, από την οποία προκύπτει πως όντως το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να πραγματοποιεί τρεις κλήσεις προς τον Μ. Γιαννουσάκη (στις 21.03, στις 21.33 και στις 21.36), ενώ κλήση υπάρχει και την επόμενη μέρα στις 20.13.

Όπως αναφέρεται στο site του περιοδικού, ηεπίσκεψη της Ειρ. Τζίβα στον Μ. Γιαννουσάκη τεκμηριώνεται από σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση των Φυλακών Αυλώνα (E.K.K.N. Αυλώνα), που αναφέρει ότι την 17η Ιανουαρίου 2017 επισκέφτηκε τον Γιαννουσάκη η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά «για περίπου τρεις (3) ώρες». Ο λόγος για τον οποίον ο Μ. Γιαννουσάκης εμφανίζεται, στο sms του προς τον Πάνο Καμμένο, να ανησυχεί για το ότι η εισαγγελέας είχε αργοπορήσει, είναι ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- η κ. Τζίβα είχε κατά λάθος πάει αρχικά στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Η επίσκεψη της κ. Τζίβα στον Μ. Γιαννουσάκη τεκμηριώνεται από σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση των Φυλακών Αυλώνα (E.K.K.N. Αυλώνα), που παρουσιάζει το UNFOLLOW και αναφέρει ότι την 17η Ιανουαρίου 2017 επισκέφτηκε τον Γιαννουσάκη η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά «για περίπου τρεις (3) ώρες».

Ο λόγος μάλιστα για τον οποίον ο Μ. Γιαννουσάκης εμφανίζεται, στο sms του προς τον Πάνο Καμμένο, να ανησυχεί ότι η εισαγγελέας είχε αργοπορήσει, είναι ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- η κ. Τζίβα είχε κατά λάθος πάει αρχικά στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σε ό,τι αφορά  το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με την κ. Τζίβα, ο Μ. Γιαννουσάκης στη συνέντευξή του στη Real News αναφέρει: «Δεν πήρε καμία κατάθεση, ενώ ήρθε με τον γραμματέα της. Έκατσε σχεδόν τρεις ώρες. Όταν διαπίστωσε πως δεν προτίθεμαι να δώσω τέτοια κατάθεση, τηλεφώνησε, κατά τα λεγόμενά της, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μίλησε 45-50 λεπτά. Αποχώρησε γύρω στις 3 το πρωί.». Στην συνομιλία του με τον εικαζόμενο ως «Χριστοφορίδη», επισημαίνει: «Μαλάκα πήρε τον Κοντονή από εδώ μέσα, μία ώρα του μιλάγαμε».

Αντίστοιχη αναφορά σε επικοινωνία της κ. Τζίβα με τον υπουργό Δικαιοσύνης επικαλείται ο Μ. Γιαννουσάκης και στη μηνυτήρια αναφορά του στον Άρειο Πάγο: