Το δεύτερο κατά σειρά «Βοηθητικό Βάσεως», πιο γνωστό ως «ΒΒ», με την επωνυμία «ΑΝΤΙΓΟΝΙΣ» (Α-445), εντάχθηκε σήμερα το πρωί στη δύναμη του Ελληνικού Στόλου, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου «ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ», στη Σαλαμίνα, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ και του αρχηχού Στόλου αντιναυάρχου Ιωάννης Παυλόπουλου ΠΝ.

Ανάδοχος του δεύτερου εκ των τεσσάρων συνολικώς σκαφών του ιδίου τύπου του προγράμματος ήταν η δήμαρχος Σαλαμίνος, Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου. 

Το νέο «ΒΒ», είναι ελληνικής σχεδιάσεως και κατασκευής, έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, διαθέτει δύο κυρίες μηχανές και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό, καθώς και πενταμελές πλήρωμα με κυβερνήτη ανθυποπλοίαρχο (Ε) του ΠΝ.

Όπως τόνισε και ο αρχηγός ΓΕΝ στη σύντομη ομιλία του, «βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού στα πλοία και υπηρεσίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, αναβαθμίζοντας έτσι τον τρόπο μετάβασής του στην εργασία, με ασφάλεια και ταχύτητα», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει με νόημα, απευθυνόμενος προς τους «μικρόψυχους», όπως τους ονόμασε, «οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τι είναι αυτός ένα μικρό πλοίο. Ναι. Είναι ένα μικρό αλλά χρήσιμο πλοίο και θα πρέπει να ξέρουν ότι πολλά μικρά κάνουν ένα μεγάλο».

Αργότερα μάλιστα δεν παρέλειψε να προτρέψει τον νέο κυβερνήτη του σκάφους «να το προσέξει σαν τα μάτια του, γιατί το έχουν πληρώσει όλοι οι Έλληνες σε δύσκολους καιρούς».

Το όνομα «ΑΝΤΙΓΟΝΙΣ» είναι το όνομα ενός εκ των ιερών πλοίων των Αρχαίων Αθηνών και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ναυπήγηση άλλων δύο πλοίων «ΒΒ» ομοίου τύπου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως, ο δήμαρχος Περάματος Γ.Λαγουδάκος, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, και άλλοι επίσημοι.

Λ.Σ.Μ.